Geplaatst op Geef een reactie

De voordelen van weerstandsbanden; wat zijn dat?

weerstandsbanden voordelen

Wil  jij graag gezonder, fitter en vitaler worden? Wil jij graag gaan trainen en lijkt het u fijn om dit te gaan doen met weerstandsbanden? Dan wil jij vast ook wel weten wat nou precies de voordelen van deze banden zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over wat jij zoal kan met weerstandsbanden en waarom het zo fijn is om een setje in huis te hebben. Lees vooral even verder dus!

Wat zijn weerstandsbanden?

Weerstandsbanden zijn elastische banden van latex die weerstand bieden. Dat klinkt heel eenvoudig en eigenlijk is het dat ook wel. Weerstandsbanden zijn er in verschillende zwaartes. Zo kan ieder type sporten een weerstandsband vinden om mee aan de slag te gaan. Maar wat is dat nou precies: ‘Aan de slag gaan met weerstandsbanden’? Dat kan van alles zijn.  Met weerstandsbanden kan je allerlei oefeningen bedenken om je spieren te trainen. In plaats van je dat een gewicht omhoog tilt trek je bijvoorbeeld aan een elastische band. 

Welke spieren kan ik trainen met weerstandsbanden?

Het grote voordeel van weerstandsbanden is dat elke spiergroep kan worden aangepakt. Wil jij je benen en billen trainen? Daarvoor zijn de weerstandsbanden perfect! Train jij liever je biceps, triceps en borstspieren ook dan is het fantastisch om een setje weerstandsbanden te hebben. Elke spiergroep is te trainen met weerstandsbanden. Als je een set van vijf banden hebt kan je zelfs op meerdere niveaus trainen. Zo ben je nooit uitgetraind. 

Perfect om mee te nemen op reis

Ga jij op vakantie, op reis of gewoon even een paar dagen weg? Wil je toch sporten? Dan zijn weerstandsbanden perfect om in je tas of koffer te stoppen. Ze zijn licht en nemen weinig ruimte in beslag. Door een setje weerstandsbanden mee te nemen kan jij altijd lekker even sporten tussen het genieten door. Heb je die cocktail nòg meer verdiend! 

Dé aanrader van fysiotherapeuten

Sporters hebben helaas met enige regelmaat te maken met blessures. Bij grote blessures met veel revalidatietijd is het belangrijk om goed te trainen na een eventuele operatie of herstelperiode. Fysiotherapeuten raden aan om te revalideren met gebruik van weerstandsbanden. Dit omdat weerstandsbanden erg goed zijn voor spieren en gewrichten. Dus herstel jij van een blessure aan jouw knieën of enkels? Train dan met weerstandsbanden.

Voordelen op een rijtje

  • Weerstandsbanden zijn goedkoop. Voor 11,99 laten wij al vijf banden bij jou thuis afleveren. 
  • Weerstandsbanden gaan lang mee bij goed gebruik. Iemand die zuinig omgaat met de banden kan tot in lengte van jaren profijt hebben van zijn of haar aanschaf. 
  • Het meenemen van weerstandsbanden is heel eenvoudig. Zo kan je altijd en overal sporten. 
  • Mocht er onverhoopt een nieuwe pandemie aanbreken dan ben jij met een setje weerstandsbanden al helemaal voorbereid op het thuis sporten.
  • Met weerstandsbanden kan je alle spiergroepen trainen. 
  • Doordat onze setjes vijf verschillende banden bevat kan je op verschillende niveaus trainen. 
  • De banden zijn goed voor spieren en gewrichten. De kans op blessures is dus laag.

Weerstandsbanden bestellen

Wilt u graag gaan sporten met weerstandsbanden? Wilt u graag een setje van kwalitatief goede banden thuis laten bezorgen voor een zeer scherpe prijs? Wij bezorgen weerstandsbanden voor 11,99 door heel ons land en kunnen ervoor zorgen dat u de banden erg snel thuis ontvangt. Kijk verder op onze site om de banden te bestellen of neem eens contact met ons op indien u vragen heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.