Geplaatst op Geef een reactie

Sporten op vakantie: Tips, advies & hulpmiddelen

sporten op vakantie

Gaat u op vakantie en bent u bang om wat kilo’s erbij te krijgen tijdens uw vakantie? Wilt u graag gaan sporten op vakantie, maar weet u niet wat u kan gaan doen? Er zijn natuurlijk allerlei dingen die u kunt gaan doen op vakantie. In dit artikel helpen we u bij wat u kunt doen op vakantie en geven we u welgemeend advies. Benieuwd? Lees dan vooral even verder.

Sporten op vakantie: Gebruik de omgeving

Wij weten natuurlijk niet waar u op vakantie gaat, maar weten wel dat bijna elke plaats wel wat mogelijkheden heeft om te sporten. U zou natuurlijk een kort abonnement kunnen nemen bij de plaatselijke sportschool, maar dat bedoelen we niet met het gebruik maken van de omgeving. We hebben het meer over de wegen, een eventueel zwembad, wellicht de zee en andere plekken waar u gebruik van kunt maken tijdens uw vakantie. De wegen kunt u gebruiken om te gaan wandelen, hardlopen of fietsen. In het zwembad kunt u baantjes trekken en ook de zee kunt u gebruiken voor een zwemsessie. 

Krachttraining op vakantie

Wilt u liever wat anders doen dan cardiotraining? Wilt u graag op vakantie wat krachttraining uitoefenen? Daarvoor zou u de plaatselijke sportschool kunnen gebruiken, maar dat hoeft niet per se. We snappen dat het meenemen van dumbbels en gewichten erg onhandig is wanneer u op vakantie gaat. Daar hebben we wat op gevonden. U kunt op vakantie namelijk heel eenvoudig sporten met een setje weerstandsbanden. Weerstandsbanden zijn enorm makkelijk mee te nemen, wegen praktisch niks en zijn perfect om een goede work-out mee neer te zetten. U kunt met weerstandsbanden fanatiek sporten, alle spiergroepen trainen en spieren opbouwen en/of behouden.

Veel calorieën verbranden in korte tijd tijdens vakantie

Wilt u graag niet zo lang sporten op vakantie, maar wel veel calorieën verbranden tijdens een vakantie? Dan hebben we een aanrader waar u wellicht niet zo snel aan gedacht hebt. We hebben het namelijk over touwtje springen. Tijdens een kwartiertje touwtjespringen verbrandt u, afhankelijk van uw lengte en gewicht, tussen de 200 en 350 calorieën. Hoe zwaarder en langer u bent, hoe meer calorieën u zal verbranden. Let op: Als u overgewicht heeft dan is touwtjespringen zwaar voor de gewrichten, we raden aan om dan wat pauzes in te lassen.

Niet aankomen tijdens vakantie

Wanneer u op vakantie bent en niet wilt aankomen dan is het belangrijk om te bewegen, maar nog belangrijker om een beetje op de calorieën te letten. We snappen dat u vakantie heeft en dus lekker wilt genieten, maar indien u per se niet wilt u aankomen is het een aanrader om te weten over calorieën er binnenkomen. U kunt best wat meer eten dan normaal, maar ga niet elke dag ver boven uw caloriebehoefte eten. Doet u dit wel? Dan raden we aan om op vakantie wel te sporten.

Sporten op vakantie met de Fitness Set

Wij hebben in ons assortiment een speciale fitness set gezet voor mensen die graag willen sporten op vakantie. In deze set vindt u een springtouw en een setje weerstandsbanden. Zo kunt u op vakantie, bij wijze van spreken naast uw caravan of in uw hotelkamer, fanatiek sporten. U kunt veel calorieën in korte tijd verbranden en spieren opbouwen. Wilt u graag sporten op vakantie? Kijk dan eens naar onze speciale fitness set.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.