Geplaatst op Geef een reactie

Leren touwtjespringen: 6 tips om te leren touwtjespringen

touwtje springen leren

Wilt u graag fit worden, afvallen of een goede conditie opbouwen? Lijkt het u wel wat om dit te doen door te gaan touwtjespringen en zou u dus graag willen leren touwtjespringen? Goed plan! Touwtjespringen is de perfecte manier om fit en vitaal te worden. Maar hoe leert u nou touwtjespringen? Een aantal keer springen is natuurlijk nog niet zo eenvoudig, maar om langere tijd op een hoog tempo te springen is wel wat oefening nodig. Zoekt u naar een schema om te gaan leren touwtjespringen? Lees dan vooral verder!

Waarom is touwtjespringen zo goed voor een mens?

Touwtjespringen is een van de meest complete work-outs die er bestaan. Touwtjespringen is perfect om calorieën te verbranden, traint veel spiergroepen en zorgt voor het opbouwen van een goede conditie. Een tijdje touwtjespringen is erg intensief. Tijdens deze intensieve oefening gebruik je jouw balans, timing, hand-oogcoördinatie en nog veel meer. Wat jouw doel op sportief vlak ook is; touwtjespringen kan jou helpen!

Leren touwtjespringen: 6 tips om te leren touwtjespringen

Tip 1: Randvoorwaarden in orde maken

Wanneer u gaat touwtjespringen moet u ervoor zorgen dat alle randvoorwaarden in orde zijn. Zorg ervoor dat uw touw van de juiste kwaliteit is, dat het touw op de juiste lengte afgesteld is en dat u voldoende ruimte heeft om te touwtje springen. Zorg verder voor goede schoenen met voldoende demping. Doe de schoenen aan en strik de veters. Zo voorkomt u dat uw enkel te zwaar belast wordt. Heeft u een springtouw waarvan u niet weet of de kwaliteit voldoende is? Klik dan hieronder op het springtouw van SpringVitaal dat al voor €10,99 naar uw huis kan worden verzonden.

Tip 2: Begin met springen op één ritme

Touwtjespringen draait om het vinden van ritme. Het is belangrijk om te trainen op het springen en zwaaien op één ritme. Om dit het ritme te oefenen is het goed om in het begin niet te lang achtereen te springen. Ga in het begin bijvoorbeeld steeds 30 tot 45 seconden op één tempo touwtjespringen en neem dan ongeveer net zo lang rust. Probeer op een gelijkmatig tempo touwtje te springen. Tip: Ga 3 á 4 keer even lang touwtjespringen met behulp van een timer en tel het aantal slagen. Probeer steeds op of rond hetzelfde getal uitkomen.

Tip 3: Lage korte sprongen maken

Springen kost natuurlijk energie, maar hoog springen kost nog meer energie. Het is belangrijk om niet te hoog te springen want dan wordt het lastig om het touwtjespringen lang vol te houden. Lage sprongen maken is dus belangrijk voor het neerzetten van een lange sessie. Oefen hier dus op.

Tip 4: Maak de draai een automatisme

Touwtjespringen draait om automatismen maken. Het draaien van het springtouw moet een automatisme worden en constant op manier gedaan worden. Wanneer dit lukt kunt u langzaam maar zeker meer snelheid in het touwtjespringen aanbrengen. Belangrijk is dat u eerst ervoor zorgt dat u kunt touwtjespringen op de automatische piloot, voordat u voor meer tempo gaat.

Tip 5: Kort contact met de bal van de voet

Het springen moet dus met lage sprongen zoals we al zeiden, maar daarnaast is het belangrijk dat u op de juiste manier springt en landt. We raden aan om te landen en te springen met de bal van de voet. Laat de hakken tijdens het touwtjespringen niet de grond raken. Dit is goed voor het maken van goede sprongen en is een hele goede training voor de kuiten.

Tip 6: Oefening baart kunst

Touwtjespringen moet zoals gezegd een automatisme worden. Het is dus belangrijk om op regelmatige basis te blijven touwtjespringen. Oefenen, oefenen, oefenen is het motto om touwtjespringen letterlijk en figuurlijk onder de knie te krijgen. Wil in het in begin even niet lukken? Hoofd omhoog en blijven gaan! Het loont.

Nog geen goed springtouw in huis?

Heeft u nog geen goed springtouw in huis? Wanneer u wilt leren touwtjespringen dan is het noodzakelijk om een goed springtouw te hebben. Er zijn hele dure springtouwen, maar die zijn niet per se beter dan een springtouw van een hele acceptabele prijs. Onze springtouwen zijn van uitstekende kwaliteit en zeker niet duur. De prijs-kwaliteitverhouding ligt erg hoog. Klik hieronder op de knop voor een enkel springtouw van slechts €10,99. In het uitgelichte product onder de knop ziet u een pakket met twee springtouwen, zoals u ziet zit is dat voordeliger. Op onze site kunt u ook een triplepack aan springtouwen vinden. 

Vragen? Gebruik het contactformulier of duik de chat in! We helpen u zo spoedig mogelijk. Doorgaans doen we dit binnen een paar uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.