Geplaatst op Geef een reactie

Hoeveel calorieën verbrand je tijdens touwtjespringen?

kcal verbranden touwtjespringen

Ben jij een fanatieke sporter en overweeg jij om te gaan touwtjespringen? Wil je graag wat kilo’s verliezen, een betere conditie opbouwen en sterker worden? Als dit jouw doelen zijn dan is het heel goed om eens te kijken of touwtjespringen iets voor jou is. Tijdens het touwtjespringen zijn namelijk veel spieren in beweging, bent u bezig met een hoge intensiteit en verbrand u veel calorieën. Bent u benieuwd naar hoeveel calorieën er worden verbrand tijdens touwtjespringen? Lees dan vooral even verder.

Verbranden van calorieën: Dé weg naar afvallen?

Veel mensen die willen afvallen denken direct dat zij meer moeten gaan bewegen. Ergens klopt dit natuurlijk, maar alles valt of staat met voeding. U kunt wel meer gaan bewegen, maar als u veel te veel calorieën inneemt dan kunt u daar bijna nooit tegen op bewegen. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft wanneer u niet tot nauwelijks beweegt en daar niet boven te komen. Komt u hier wel boven? Dan moet u dit compenseren door te gaan bewegen. Wilt u op een gezonde manier afvallen. Dan raden we aan om 500/400 calorieën onder uw behoefte te eten en daarbij lekker te gaan sporten.

Touwtjespringen: Hoeveel kcal worden er verbrandt tijdens het touwtjespringen?

Touwtjespringen is erg intensief. Uw arm-, rug-, been-, buik- en nog veel meer spieren zijn in beweging. Hierdoor worden er veel kcal verbrandt. Hoeveel? Dat hangt enorm af van de persoon die in de weer is met het springtouw en het tempo waarop dit gebeurt. Als we uitgaan van een gemiddeld tempo dan geldt grofweg dat tijdens 10 minuten touwtjespringen er zo’n 150 calorieën worden verbrand. Wanneer u wat zwaarder bent dan gemiddeld zijn dit er zelfs nog meer. Tijdens een half uur touwtjespringen zijn er dus wel zo’n 450-500 kcal te verbranden. Dat is aanzienlijk meer dan tijdens andere cardio training. Touwtjespringen zorgt bijvoorbeeld voor een stuk meer verbanding van calorieën dan hardlopen en fietsen.

Touwtjespringen om af te vallen

Dat er tijdens het touwtjespringen zoveel kcal worden verbrand zorgt ervoor dat touwtjespringen een hele goede manier is om af te vallen. Elke dag een half uurtje touwtjespringen zorgt voor een dagelijkse extra verbranding van circa 500 kcal. Als u dan ook nog eens qua voeding onder uw caloriebehoefte gaat zitten dan valt u op een verantwoorde manier in rap tempo af. Maar elke dag een half uur touwtjespringen dat is niet eenvoudig.

Leren touwtjespringen: Hoe kan ik elke dag een half uur touwtjespringen?

Wanneer u nooit touwtje springt dan is het enorm moeilijk om uit het niets opeens een hele tijd te springen. Daarom raden we dit ook niet aan. Wat we wel aanraden is om te beginnen met één minuut achtereenvolgens te springen. Wanneer dit gelukt is raden we een minuut pauze aan. Herhaal dit 10 keer. Wanneer dit gelukt is raden we aan om de dag erna weer 10 minuten in totaal te springen en vervolgens geleidelijk op te bouwen. Na een week tot 10 dagen zou u al in de buurt kunnen komen van een half uur touwtjespringen. Succes!

Springtouw kopen

Wilt u graag een springtouw van goede kwaliteit aanschaffen? Zoekt u een duurzaam springtouw dat ook nog eens verstelbaar is? Dan is dit professionele springtouw iets voor u! Geïnteresseerd? Klik dan hieronder op het springtouw. Heeft u vragen? Gebruik dan het contactformulier of duik de chat in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.