Geplaatst op Geef een reactie

Conditie trainen op vakantie

Ga jij op vakantie en ben je bang dat je bij terugkomst een slechtere conditie hebt? Wil je graag op vakantie graag trainen om jouw conditie te behouden? Om jouw goede conditie in stand te houden is het verstandig om een aantal keer per week even jouzelf in het zweet te werken. Wij snappen dat je dit niet te lang wilt en daarom geven we jou in dit artikel tips om jouw conditie te behouden wanneer je op vakantie gaat. Benieuwd naar hoe je jouw conditie kan trainen op vakantie? Lees dan vooral even verder!

Waarom conditie trainen op vakantie?

Wanneer je een goede conditie hebt kan je best een weekje niet sporten, maar wanneer je wat langer op vakantie gaat en wellicht wat ongezond gaat leven tijdens de vakantie is het niet onverstandig om een aantal keer te gaan sporten. Zo heb je bij terugkomst nog altijd een goede conditie en loop je in het begin van het nieuwe seizoen of bij terugkomst van jouw vakantie niet achter de feiten aan.

Natuurlijk is de vakantie er vooral om te ontspannen. Het is dus lekker om fanatieke oefeningen te bedenken waarbij jouw uithoudingsvermogen flink getest wordt zonder dat je heel lang aan het sporten bent. Welke oefeningen dat zijn? Lees hieronder een aantal goede tips.

Sprintwerk

Vaak denken mensen dat hardlopen verstandig is tijdens de vakantie, maar een duurloop op rustig tempo is geen hele effectieve oefening. Het is natuurlijk goed om even hard te lopen, maar voor het behouden van conditie is kort sprintwerk minstens net zo goed. Een hoge intensiteit is hierbij noodzakelijk. Dit betekent dat sprinten op maximale kracht moet, met veel herhalingen en weinig rust tussendoor. Ga bijvoorbeeld 12 x 30 meter volle bak sprinten. Na een kwartiertje zit de work-out erop en bent u flink aan het zweten waarschijnlijk. Nog adem over? Herhaal nog wat vaker.

Touwtjespringen

In plaats van sprinten is touwtjespringen ook erg effectief. Elke dag 10 minuutjes touwtjespringen kan al wonderen doen voor het behouden van uw conditie. Langer springen is natuurlijk altijd goed, maar zorg ervoor dat u niet te lang gaat touwtjespringen. Als u dit niet gewend bent dan kan dit namelijk tot spierpijn leiden. Touwtjespringen is een fantastische oefening om conditie te behouden en ondertussen verbrandt u ook nog eens heel vaal calorie├źn. Zo blijft u dus ook beter op gewicht dankzij touwtjespringen.

Heeft u geen springtouw? Wij hebben in ons assortiment professionele springtouwen die verstelbaar zijn en lekker in de hand liggen. Onze springtouwen zijn in vier verschillende kleuren beschikbaar en kunnen voor een scherpe prijs bij u bezorgd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.