Geplaatst op Geef een reactie

Afvallen met touwtje springen

Wilt u graag wat kilo’s kwijtraken en vraagt u zich af wat een goede manier is om af te vallen? Heeft u er al aan gedacht om te gaan touwtjespringen? Touwtjespringen is een hele goede manier om meer calorieën te verbranden. Wanneer u wilt afvallen is het essentieel om meer calorieën te verbranden dan binnen te krijgen. Wilt u graag gaan touwtjespringen om af te vallen? Goed plan dus! Lees hieronder hoe u van start kunt gaan.

Afvallen door touwtje te springen

Afvallen valt en staat met het verbranden en innemen van calorieën. Om af te vallen moet er een calorietekort worden bereikt. Dit tekort moet niet te groot zijn. Het is belangrijk te weten hoeveel calorieën uw lichaam nodig heeft wanneer het in rust is. Als u daar een 200-300 calorieën onder gaat innemen en calorieën gaat verbranden dan valt u in een vlot tempo op een gezonde wijze af. Wanneer u heel veel calorieën gaat verbranden dan mag u uiteraard best wat meer innemen, maar toch altijd voor een calorietekort van een aantal honderd calorieën.

Wanneer u wilt afvallen door touwtje te springen kunt u ervoor kiezen om iedere dag 10/15 minuten te gaan springen. Indien elke dag voor u niet haalbaar is dan zou u ook om de dag 15/20 kunnen touwtjespringen. Bouw hier rustig naartoe en ga vanaf dag 1 vol gas.

Beginnen met touwtje springen

Touwtjespringen kan in het begin wat lastig zijn, maar met een aantal tips kunt u het touwtjespringen snel onder de knie krijgen. We geven u een aantal tips om mee te beginnen:

  • Zorg ervoor dat u een goed springtouw heeft. Een goed springtouw is verstelbaar en heeft handvaten die lekker in de hand liggen.
  • Oefen op touwtjespringen op één tempo. Probeer in een half minuut meerdere keren evenveel slagen te maken. Zo traint u op tempo.
  • Maak lage sprongen. Dit kost minder kracht en zo kan u langer blijven springen.
  • Spring op de bal van de voet. Zorg dat tijdens het maken van de sprongen de hakken niet de grond raken.
  • Ga regelmatig touwtjespringen zodat alle handelingen een automatisme worden.
  • Kijk tijdens het springen naar voren. Focus op één punt en ga op in het ritme.

Hoeveel calorieën worden er verbrandt tijdens touwtjespringen?

Touwtjespringen zorgt voor een hoge calorieverbranding. Hoe hoog? Dat hangt af van uw persoonlijke lichaamsbouw. Afhankelijk van uw lengte en gewicht worden er tijdens 5 minuten touwtjespringen tussen de 60 en 100 calorieën verbrandt grofweg. Lang touwtjespringen kan dus een hele hoge calorieverbranding opleveren. Let op: Als u nooit touwtje springt raden we af om direct heel lang te gaan springen. Dit kan veel spierpijn opleveren de volgende dag.

Goed springtouw kopen

Het is belangrijk om een goed springtouw te hebben wanneer u gaat touwtje springen. Het springtouw moet prettig in uw hand liggen, verstelbaar zijn en fijn zwaaien. Waar u zo’n springtouw kan vinden? Hier! Klik hieronder op het springtouw. Heeft u nog vragen? Gebruik dan het contactformulier of spring de chat in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.