Geplaatst op Geef een reactie

Tijd bijhouden als scheidsrechter

tijd bijhouden scheidsrechter

Bent u een scheidsrechter of gaat u binnenkort voor het eerst een wedstrijd leiden als scheidsrechter? Vraagt u zich af hoe u als scheidsrechter het beste de tijd kan bijhouden? Als scheidsrechter is het uw taak om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het hanteren van de juiste speeltijd hoort daarbij. Maar hoe hou je als scheidsrechter nou de tijd bij? Dat kan op meerdere manieren. In dit artikel helpen we u daarbij. Lees dus vooral even verder!

Dont’s: Gebruik niet de tijd op het scorebord of uw telefoon

U zal niet de eerste scheidsrechter zijn die het veld oploopt, een elektrisch scorebord ziet en denkt: ‘’Ik kan natuurlijk heel goed die tijd hanteren’’. Dit kan natuurlijk heel goed gaan, maar wanneer er een sukkel op de verkeerde knop klikt dan staat de tijd onbewust stil en weet u als scheidsrechter niet hoeveel minuten er officieel nog te spelen zijn. Als scheidsrechter moet u zelf u zaken voor elkaar hebben en niet afhankelijk zijn van anderen. U zou in principe uw telefoon kunnen gebruiken. Uw smartphone heeft ongetwijfeld een timer of stopwatch, maar telefoons hebben nogal eens een lege batterij en daarom is ook deze optie allesbehalve ideaal.

Een scheidsrechtershorloge: Goede manier met haken en ogen

Er zijn speciale scheidsrechtershorloges in omloop die heel goed werken, maar aan deze speciale horloges zitten ook wat nadelen. Zo zijn de horloges duur en zijn ook deze batterijen niet met het eeuwige leven. Als u maar zeer onregelmatig een wedstrijd fluit als scheidsrechter dan is het onnodig om zo’n duur horloge aan te schaffen. Heeft u een smartwatch? Deze horloges zijn volgens vele amateurscheidsrechters zeer goed te gebruiken. Zorg ervoor dat de batterij opgeladen genoeg is voorafgaand aan de wedstrijd!

Tijd bijhouden als scheidsrechter: Oud en vertrouwd met een stopwatch

Een van de betere manieren om de tijd bij te houden als scheidsrechter is de ouderwetse manier met de stopwatch. Een stopwatch is een toegankelijk en eenvoudig apparaat dat u eigenlijk zelden tot nooit in de steek laat. Een stopwatch kunt u als scheidsrechter om uw nek hangen, in uw zak stoppen en in uw hand houden. Als scheidsrechter kunt u op een stopwatch bouwen en kunt u met dit apparaat op een goede manier leidinggeven aan een wedstrijd. Klik hieronder voor een topkwaliteit stopwatch!

Vergeet uw fluitje niet!

Als scheidsrechter heeft u eigenlijk maar twee dingen nodig: een fluitje en een apparaat om de tijd bij te houden. Dat u dit artikel leest geeft aan dat u halverwege bent. Wij helpen u eraan herinneren dat u ook moet zorgen voor een goed scheidsrechtersfluitje. Het is wel zo hygiënisch om een eigen scheidsrechtersfluitje aan te schaffen. Klik hieronder voor een scheidsrechtersfluitje met een hard en duidelijk geluid.

Tijd bijhouden als scheidsrechter: Koop een stopwatch

Wilt u graag een stopwatch kopen? Klik dan hieronder voor een waterdichte stopwatch van goede kwaliteit. Heeft u vragen? Gebruik dan ons contactformulier of duik de chat in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.