Geplaatst op Geef een reactie

Is een metalen fluitje beter dan een plastic fluitje?

scheidsrechtersfluiten groot aantal kopen

Bent u op zoek naar een goed fluitje? Vraagt u zich af of een metalen fluitje beter is dan een plastic scheidsrechtersfluitje? Wanneer u voor wat voor doeleinden dan ook een fluitje nodig hebt dan wilt u natuurlijk een kwalitatief goed fluitje hebben. Een fluit dat een mooi hard geluid maakt zonder dat u daarvoor de longen uit uw lijf moet blazen. We kunnen alvast verklappen: Het plastic fluitje kan dit net zo goed als een metalen fluitje en misschien nog wel beter.

Een plastic fluitje of een metalen fluitje?

Vaak denken mensen in eerste instantie dat een metalen fluitje beter is dan een plastic fluitje. En ja, wanneer u per ongeluk op het fluitje zou staan dan is die van metaal nog heel en die van plastic wellicht kapot. Maar verder verschillen de fluitjes nauwelijks. Plastic scheidsrechtersfluitjes maken hetzelfde geluid als een metalen fluitje en u hoeft daar niks harder voor te blazen. De keuze voor een metalen fluitje is puur een gevoelsmatige keuze. Voordelen zijn er verder namelijk nauwelijks te bedenken.

Voordelen van een plastic fluitje t.o.v. een metalen fluitje

Er zijn wel genoeg voordelen te bedenken om eerder een plastic fluitje te kopen dan om te kiezen voor een metalen fluitje. Deze voordelen zijn bijvoorbeeld:

  • Een plastic fluitje is goedkoper
  • Een plastic fluitje maakt minstens net zo’n goed geluid als een metalen fluitje
  • Een fluitje van plastic roest niet.
  • Plastic fluitjes gaan lang mee. In vele gevallen zelfs langer dan een metalen fluitje omdat die wel roesten.

Maakt een metalen fluitje meer geluid dan een plastic fluitje?

Zoals gezegd maakt een metalen fluitje niet per se een harder geluid dan een plastic fluitje. Beide fluitjes maken een duidelijk geluid. De toon is wel iets anders, maar dat is nou niet per se belangrijk. Het gaat bij het fluiten om de duidelijkheid van de toon en die is bij beide soorten meer dan prima.

Prijsverschil plastic en metalen scheidsrechtersfluiten

Plastic fluitjes zijn aanzienlijk goedkoper dan metalen fluitjes. Een plastic fluitje heeft u per stuk bij ons als voor €1,99. Wanneer u meer fluiten aanschaft krijg u een mooie korting. Metalen fluitjes zijn vaak aanzienlijk duurder. Zo kosten ze vaak meer dan het dubbele.

Plastic scheidsrechtersfluitje kopen

Wilt u graag een plastic fluitje kopen? Klik dan hieronder op de knop of het product! Bent u benieuwd naar een bulkbestelling? Neem dan contact op of duik de chat in! We helpen u graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.