Geplaatst op Geef een reactie

Wat moet een scheidsrechter mee wanneer hij/zij gaat fluiten?

benodigdheden scheidsrechter

Gaat u bij een voetbal-, hockey-, basketbal-, handbal- of andere sportwedstrijden als scheidsrechter fungeren? Vraagt u zich af wat u mee moet nemen wanneer u gaat fluiten? Wanneer u scheidsrechter bent dat moet u beslagen ten ijs komen. Een voorbereiding is essentieel voor het leiden van een wedstrijd. Zorg er dus voor dat u altijd de juiste benodigdheden en hulpmiddelen bij u heeft. Wat u mee moet nemen als u gaat fluiten? En wat de benodigdheden zijn voor een scheidsrechter? Dat vertellen we hieronder!

De benodigdheden van een scheidsrechter

Als scheidsrechter is het uw taak om een wedstrijd in goede banen te leiden. U moet ervoor zorgen dat de regels worden nageleefd, treed op wanneer dit niet gebeurt en moet ervoor zorgen dat de speeltijd in acht wordt genomen. Wanneer u moet optreden dan heeft u een fluitje nodig om te laten weten dat u ingrijpt en verder heeft u iets nodig om de tijd in de gaten houden. Daarnaast is een pen en notitieboek vrij noodzakelijk. We laten in dit artikel even de overige zaken als een schone onderbroek en een handdoek achterwegen, dat hoeven we u vast niet te vertellen.

Scheidsrechtersfluitje: De voorwaarden

Een scheidsrechtersfluitje is essentieel wanneer u gaat fluiten. Het is belangrijk dat u als scheidsrechter altijd minimaal twee fluitjes bij zich heeft. Dit voor het geval dat er met het andere fluitje wat gebeurt. Waar de scheidsrechtersfluiten aan moeten voldoen? Het allerbelangrijkste is het geluid dat een fluitje maakt. Een scheidsrechtersfluit moet een luid en helder geluid geven zonder dat u daarvoor de longen uit uw lijf moet blazen. Het fijne is dat de meeste fluitjes daarvoor in aanmerking komen. Onze fluiten in ieder geval wel. Bent u benieuwd naar onze scheidsrechtersfluiten? Klik dan op het product hieronder. Tip: Meer fluiten = een lagere prijs per stuk. Zo kunt u direct een fraaie voorraad maken en jaren vooruit.

Bijhouden van de tijd als scheidsrechter

Als scheidsrechter is het belangrijk dat u de juiste speeltijd hanteert. Vaak verschilt de speeltijd per jeugdsectie en dus is het goed om dit even te controleren voorafgaand aan de wedstrijd. Het bijhouden van de tijd kan op meerdere manieren. Zo kunt u er een speciaal horloge voor aanschaffen, maar u kan ook een stopwatch aanschaffen. Ook voor stopwatches bent u bij ons op de juiste plek. Wij hebben namelijk A-kwaliteit stopwatches voor een scherpe prijs. Kijk hieronder voor onze waterdichte en professionele stopwatches.

Notitieboek & pen

Om de score bij te houden, de administratie up te date te houden en om ervoor te zorgen dat alles volgens de regels verloopt is het handig een notitieblok en pen mee te nemen. Dit zou eventueel ook op uw telefoon kunnen, maar dat oogt niet echt professioneel. Een blokje en pen oogt beter. Niet bij elke sport is dit noodzakelijk, maar in vele gevallen is het wel handig.

Andere eventuele benodigdheden als scheidsrechter

Afhankelijk van het niveau waarop u fluit moet u als scheidsrechter ook nog wat andere zaken meenemen. Zo moet u bij voetbal en hockey bijvoorbeeld gele en rode kaarten bij u hebben, maar de meeste clubs zullen die wel voor u hebben. Een pet is wel handig om mee te nemen. Als scheidsrechter moet je alles goed kunnen zien en mag de zon geen excuus zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.