Geplaatst op Geef een reactie

Wat is een loopladder

Op zoek naar manieren om wendbaarder en beweeglijker te worden? Benieuwd wat een loopladder precies is en wat dit trainingsmiddel kan toevoegen aan jouw bewegings- en handelingssnelheid? Een loopladder is een trainingsmiddel dat veel wordt gebruikt door sporters die het van hun wendbaarheid en snelheid moeten hebben. Voetbal, tennis, volleybal, handbal en atletiek zijn sporten waar men regelmatig traint met een loopladder. Alles weten over een loopladder? Lees dan even verder.

Wat is een loopladder?

Loopladders worden ook wel speedladders en agility laders genoemd. Wij houden het graag simpel en daarom worden deze trainingsmiddelen bij ons in de webshop gewoon loopladders genoemd. Mocht u elders de term speedladder of agility ladder voorbij zien komen dan hoeft u niet te denken dat u daar meer mee zou kunnen. Het zijn gewoon dezelfde objecten.


Maar nu hebben we nog niet verteld wat zo’n ladder precies is. Een loopladder ziet eruit als een normale ladder, maar is meestal gemaakt van plastic treden en zit met touwtjes vast aan elkaar. U legt de ladder op de grond neer en zorgt ervoor dat de ladder helemaal uitgerekt ligt. Vervolgens kunt u op talloze door de vakken lopen om zo uw snelheid, voetenwerk en bewegelijkheid te trainen.

Waarom trainen met een loopladder?

Een loopladder wordt door trainers vaak bij de training als onderdeel van de warming-up gebruikt. Door op regelmatige basis de loopladder te gebruiken zal u zenuwstelsel steeds vaker geactiveerd worden waardoor u sneller zal bewegen. Dit levert in vele sporten een groot voordeel op. Een voetballer kan bijvoorbeeld in een kleinere ruimte beter met de bal overweg omdat hij sneller en meer gecontroleerd kan bewegen. Zo zijn er voor iedere sport situaties en scenario’s te bedenken waar het gebruik van een speedladder een groot voordeel kan opleveren.

Wat is een goede loopladder?

Loopladders zijn er in meerder soorten en maten. Er zijn verstelbare en niet verstelbare loopladders. In de praktijk blijkt dat het verstellen van loopladders niet nodig is tenzij u langer dan 2,10 meter bent en daardoor dus hele grote passen zet. De verstelbare loopladders hebben een hoger risico op schade en gaan daardoor niet zo lang mee als de ladders die niet verstelbaar zijn.

Om deze reden hebben wij alleen niet-verstelbare speedladders in ons assortiment. Wij hebben een 4 meter en 6 meter variant. De variant van 4 meter is voor kinderen perfect en voor volwassenen raden we de 6 meter variant aan. Er zijn online nog langere loopladders te vinden, maar een langere loopladder zorgt voor een minder intensieve training omdat op het eind de snelheid afneemt.

Het is beter om 15 keer over de 6 meter speedladder te gaan dan om 10 keer over een 8 meter ladder te gaan. Door tussendoor voldoende rust te houden kunt u op die manier een training van hoog niveau neerzetten en heeft u minder ruimte nodig.

Loopladder bestellen

Wilt u graag een loopladder aanschaffen? Wij hebben dus loopladders van 4 en 6 meter in ons assortiment. Klik hieronder op knop om onze loopladders te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.