Geplaatst op Geef een reactie

Waar is training met loopladder goed voor?

Zie jij sporters, mensen uit jouw omgeving of wie dan ook wel eens trainen met een loopladder en vraag jij je af waarom ze dit doen? Wil je weten waar trainen met een loopladder goed voor is? Trainen met een loopladder heeft veel voordelen en is erg goed voor allerlei type sporters. Of je nou atletiek uitoefent, een balsport speelt of aan fitness doet: trainen met een loopladder is goed voor jou! Wij leggen in dit artikel uit waarom trainen met een speedladder zo goed is.

Wat is een loopladder?

Loopladders heb je vast wel eens gezien. (Jeugd)trainers in allerlei sporten gebruiken ze als onderdeel van hun training of de warming-up. Loopladders worden ook wel speedladders of agility ladders genoemd en lijken ook echt op een ladder. Alleen kan je ze niet als ladder gebruiken. Je legt ze languit op de grond en daardoor onstaan er vakjes op de grond. De vakjes worden gemaakt door de touwtjes en ‘treden’ die de trap bevat.

Hoe gebruik je een loopladder?

De vakjes die de loopladder op de grond maakt kan je gebruiken om je snelheid, behendigheid en beweeglijkheid te trainen. Je kan op heel veel manieren jezelf door de loopladder bewegen. Een voet per vak, twee voeten per vak, een vak achteruit en vervolgens twee vakken vooruit, zijwaartse oefeningen en nog veel meer oefeningen zijn er te bedenken. 


Het is belangrijk dat de loopladder tijdens de gehele oefening volledig uitgerekt ligt. Mocht je tijdens het trainen nou per ongeluk de ladder aanraken waardoor die niet meer mooi ligt dan kan je beter de ladder wel even uitrekken.

Waar is training met een loopladder goed voor?

Trainen met een loopladder is voor heel veel sporters goed. Of je nou fitnest, hardloopt of een balsport uitoefent: trainen met een loopladder is goed voor jou. Training met een loopladder zorgt ervoor dat jouw zenuwstel wordt geactiveerd. Als je regelmatig traint met een loopladder dan zal je uiteindelijk sneller bewegen omdat je zenuwstelsel vaker wordt geactiveerd. Daarnaast is trainen met een loopladder goed voor:

  • De coördinatie
  • Het voetenwerk
  • Behendigheid
  • Snelheid

Je wordt niet alleen sneller in het bewegen op kleine ruimtes, maar ook op lange stukken word je dus sneller.

Voordelen trainen met loopladder

Hierboven las je al waar trainen met een loopladder goed voor is. Dat zijn natuurlijk al voordelen van het trainen met een loopladder. Maar er zijn nog meerde pluspunten te bedenken die horen bij het trainen met een loopladder, bijvoorbeeld:

  • Trainen met een loopladder kan bijna overal. Als je een ruimte hebt waar je loopladder van 4 meter of 6 meter kan liggen en je aan alle kanten wat bewegingsruimte hebt dan kan je al beginnen.
  • Trainen met een loopladder is perfect tijdens revalidatie.
  • Je wordt een uitblinker in jouw sport dankzij een loopladder
  • Een loopladder neem je heel eenvoudig overal mee naartoe.

Loopladder aanschaffen

Nu je weet waar trainen met een loopladder allemaal wel niet goed voor is wil je vast wel een loopladder toevoegen aan jouw collectie aan sport- en trainingsmaterialen. Wil jij een loopladder aanschaffen? Wij hebben loopladders van 4 en 6 meter in ons assortiment. In principe zijn ze voor 95% van ons allebei zeer geschikt. Puur persoonlijke voorkeur. Het prijsverschil valt erg mee. Klik hieronder om onze loopladders te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.