Geplaatst op Geef een reactie

Welke sporters trainen met een loopladder?

Benieuwd of trainen met een loopladder wat voor jou is? Benieuwd of jij in jouw sport een voordeel kan hebben van trainen met een loopladder? Dan hebben we nu al goed nieuws voor je. Trainen met een speedladder is voor iedereen een aanrader. Oefeningen over een loopladder hebben zoveel voordelen. Wil jij weten wat trainen met een speedladder jou kan opleveren? Lees dan verder!

Wat is een loopladder precies?

Even een hele korte beschrijving van een loopladder. Een speedladder is een trainingsmateriaal dat wordt gebruikt door allerlei type sporters. Het heeft de vorm van een ladder en wordt languit op de grond gelegd. Zo ontstaan er vakken op het oppervlak en die vakken zijn vervolgens de basis van oefeningen die je met behulp van een loopladder kan uitoefenen.

Probeer zo snel mogelijk aan de andere kant van de lader te komen met één voet per vak, twee voeten per vak, twee vakken vooruit en één achteruit en op nog talloze andere manieren. Variatie is belangrijk en houdt het leuk.

Bij welke sporten heb je profijt van trainen met een loopladder?

Trainen met een loopladder is zoals gezegd voor iedereen een absolute aanrader. Het zorgt er namelijk voor dat zowel jouw lichaam als hersenen aan het werk gezet worden. Hierdoor gaat jouw zenuwstelsel actiever werken en wordt jouw algehele snelheid beter. Je wordt dus sowieso sneller van trainen met een loopladder.

Daarnaast zijn er bepaalde sporten waarbij trainen met een loopladder nóg meer positieve effecten heeft. Denk aan voetbal. In een kleine ruimte met de bal aan de voet en tegenstanders om je heen is het lastig om gecontroleerd te bal bij je te houden en jezelf door vrij te spelen. Oefenen met een loopladder zorgt voor een betere coördinatie en een beter voetenwerk. Dit helpt je in dit soort situaties enorm. 

Zo zijn er voor nog veel meer sporten situaties te bedenken. Eigenlijk heeft elke balsporter grote voordelen van trainen met een loopladder. Maar ook als je aan fitness, atletiek of geen enkele sport doet is het goed om regelmatig te trainen met een loopladder.

Loopladder bestellen

Zou jij ook willen trainen met een loopladder? Wil jij ook vooroplopen in jouw sport en beter presteren? Dan kan een loopladder jou heel goed helpen. Klik op de knop hieronder en kies jouw loopladder. Of jij een loopladder van 4 of 6 meter nodig hebt? Het maakt eerlijk gezegd weinig uit. Over het algemeen raden we de loopladder van 4 meter aan, maar de keuze is natuurlijk volledig aan jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.